Υλικά

  • 400γρ. φασόλια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά
  • 3-4 καρότα, σε μικρές ροδέλες
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 250ml χυμό ντομάτας
  • 70 γρ. βεγκέτα(μείγμα λαχανικών σε σκόνη)η 1 κύβο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα φασόλια σε κρύο νερό να φουσκώσουν και να μαλακώσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Την επομένη τα στραγγίζετε καλά.

Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό(αυτή η διαδικασία βοηθάει  στο να γίνει το γεύμα μας πιο ελαφρύ). Ρίχνετε 1 λίτρο νερό στην κατσαρόλα και βάζετε μέσα τα φασόλια, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τη δάφνη και το καρότο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το μείγμα λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει ελαφρά. Σερβίρετε ρίχνοτας την ποσότητα μπούκοβου που επιθυμείτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.